76436

Sarīkojums sākumskolas skolēniem „Gaiļa gada Metenītis”
03.03.2017


Sarīkojums sākumskolas skolēniem 
Gaiļa gada Metenītis


Piektdien, 2017. gada 3. martā no plkst. 12.00 līdz 13.30,  Rīgas Latviešu biedrībā notiks RLB Sprīdīša skolas  sarīkojums sākumskolas skolēniem Gaiļa gada Metenītis
Sarīkojuma pirmajā daļā būs interaktīva saruna – koncerts, kurā skolēni iepazīs Meteņa tradīciju, ziemas - pavasara maiņu, Gaiļa tēlu Rīgā un folklorā. Otrajā daļā skolēni tiks aicināti iesaistīties Meteņa spēlēs un dančos. 
Sarīkojumā piedalīsies Rasa Jansone un  Rozīte Katrīna Spīča - jaunas, bet jau pieredzējušas pasākumu vadītājas, kuras lieliski spēlē vairākus tautas mūzikas instrumentus, dzied un atraktīvi iesaista līdzdalībā publiku. Rasa Jansone un Rozīte Katrīna Spīča nupat atgriezušās no studijām Vācijā, kur regulāri sniedza koncertus lielākajos latviešu centros Berlīnē, Hamburgā, Minsterē, Frankfurtē, Bonnā u.c. Viņas ir Nacionālo un Starptautisko folkloras konkursu uzvarētājas.
Sarīkojumā deju soļus palīdzēs apgūt RLB Sprīdīša skolas nodarbību vadītāji – horeogrāfs Ernests Spīčs, etnogrāfe Indra Čekstere, dejotāja Anita Feldmene.
Cerams, ka atraktīvajā sarīkojumā apgūtās tautas gudrības par Meteni dos prieku un spēku veiksmīgam pavasarim un visam Gaiļa gadam. 
Ieejas biļete skolēnam EUR 3,00. Skolotājiem un vecākiem ieeja – brīva. 
                                            
Līdzi jāņem ērti apavi un jāvelk dejai piemērots apģērbs.
Informācija un pieteikšanās līdz 01.03. 2017.
RLB Folkloras komisijas vadītāja Margita Poriete




      Atpakaļ