43490

Bçrnu kultûrizglîtojoðo nodarbîbu cikls "Atver pasauli iespçjâm un prasmçm"
24.05.2014


Bçrnu kultûrizglîtojoðo nodarbîbu cikls „Atver pasauli iespçjâm un prasmçm”

Rîgas Latvieðu biedrîba (RLB) no ðâ gada 18. janvâra organizç kultûrizglîtojoðu nodarbîbu ciklu bçrniem. Nodarbîbu ietvaros bçrniem tiks dota iespçja trençt uzmanîbu un koncentrçðanâs spçjas, attîstît un izkopt emocionâlâs izteiksmes iespçjas, mazinât spriedzi un veicinât daþâdu barjeru nojaukðanu, mâcîties risinât konfliktus, izkopt sociâlo saskarsmi, kâ arî rosinât bçrnu un jaunieðu iesaistîðanos mâkslinieciskajâ paðdarbîbâ.


Uz nodarbîbâm aicinâti bçrni no bçrnu namiem, Strazdumuiþas speciâlâs internâtvidusskolas, Kalpaka amatu skolas, Latvijas Audþuìimeòu biedrîbas bçrni, kuri pakïauti sociâlâs atstumtîbas riskam, bçrni ar îpaðâm vajadzîbâm, bçrni un jaunieði no nabadzîgâm ìimençm, bçrni un jaunieði ar speciâlâm vajadzîbâm vai funkcionâliem traucçjumiem.

RLB rîko izglîtojoðus un aktîvus pasâkumus, kuros bçrniem un jaunieðiem bûs iespçja vçrot koncertu konkursa „Talants Latvijai” jauno mâkslinieku izpildîjumu un tikties ar jaunajiem mûziíiem. Savukârt, lai zinâtu kâ nepiecieðams uzvesties uz ielas, uz ûdens un droðîbu internetâ, Rîgas paðvaldîbas policijas pârstâve Aija Lilienfelde ar prieku to pastâstîs. Ne mazâk svarîgs notikums ir tas, ka visi interesenti varçs iepazîties ar RLB vçsturiskajâm telpâm kopâ ar jautro rûíi. Gaidâmi arî citi aizraujoði piedzîvojumi un sarîkojumi.

2014.gada 1. pusgadâ bçrniem un jaunieðiem bûs iespçja iesaistîties vairâkâs radoðajâs darbnîcâs:
• Animâcijas darbnîca – ðajâ darbnîcâ bçrni un jaunieði varçs mâcîties animâcijas filmiòu veidoðanas prasmes, zîmçðanu daþâdâs tehnikâs ar daþâdiem lîdzekïiem un materiâliem (avîzes, pogas, zîles u.c.) tâdâ veidâ gûstot priekðstatu par animâcijas filmiòu tapðanu. Iepazît apkârt esoðo priekðmetu, materiâlu iespçju atdzîvoties animâcijâ. Dalîbnieki varçs izveidot animâcijas filmiòu par tçmu „Labais mums apkârt”
• Rokdarbu darbnîca – apgûstot daþâdas rokdarbu tehnikas bçrni un jaunieði varçs izgatavot sçþamos spilvenus (darbs ar audumiem, dzijâm, auklâm, pçrlîtçm – ðûðana, izðûðana, tamborçðana, tehniku sintçze, dabas materiâliem). Noslçgumâ izveidoto spilvenu izstâde „Mans mîïspilvens”
• Dziedâðanas darbnîca -  dziedâðanas nodarbîbas, apgûstot interesantas dziesmas, sagatavojot priekðnesumu pusgada noslçguma pasâkumam.
• Dejas un kustîbas darbnîca – iespçja apgût stilizçtas dejas, kustîbu ar deju elementiem apvienoðanas iespçjas. Nodarbîbas veicina prasmi darboties kolektîvâ, attîsta kustîbu, koordinâcijas spçjas. Priekðnesuma sagatavoðana noslçguma pasâkumam.


2014. gada 2. pusgads tiks veltîts daþâdu amatu iepazîðanai un iemaòu apguvei daïâ no tiem.
• Rokdarbu darbnîca – telpisku figûru, dekorâciju, objektu, atklâtòu, kolâþu, rotaïlietu, rotu, etnogrâfisku rotâjumu u.c. priekðmetu izgatavoðana apgûstot daþâdas rokdarbu tehnikas.
• Keramikas darbnîca – augu, dzîvnieku un cilvçku stilizâcijas, masku, ciïòu, sîkplastikas veidojumu, rotu, trauku u.c. priekðmetu izgatavoðana, apgûstot keramikas izstrâdâjumu veidoðanas paòçmienus;
• Batikoðanas darbnîca – atklâtòu, salveðu, dâvanu maisiòu, dekoru, tçrpu, aksesuâru, interjera priekðmetu batikoðana daþâdâs tehnikâs (audumu apdruka, marmorçðana, tradicionâlâ batikoðana, zîda apgleznoðana);
• Ðûðanas, modelçðanas darbnîca – ieskats tçrpu un stilu vçsturç, interjera priekðmetu, tçrpu aksesuâru ðûðana. Piegrieztòu izgatavoðana, tçrpa ðûðana, darbs ar ðujmaðînu.


Nodarbîbas norisinâsies:
Rîgas Latvieðu biedrîbas Baltajâ vai Kamînzâlç – 18.01., 01.02., 15.02., 01.03., 15.03., 29.03., 12.04., 26.04., 10.05., 24.05., 31.05.

O. Kalpaka pamatskolas telpâs – 06.09., 20.09., 04.10., 18.10., 01.11., 15.11., 29.11.

Bçrnu kultûrizglîtojoðo nodarbîbu cikls  notiek projekta „Atvçrsim pasauli iespçjâm un prasmçm” ietvaros, ko Rîgas Latvieðu biedrîba rîko sadarbîbâ ar radoðo apvienîbu jaunieðiem „TREPES”, Strazdumuiþas internâtvidusskolu - attîstîbas centru vâjredzîgiem un neredzîgiem bçrniem un Latvieðu biedrîbu Norvçìijâ.

 


www.sif.lv
www.eeagrants.lv
www.eeagrants.org

Projektu finansiâli atbalsta Islande, Lihtenðteina un Norvçìija.
Ðî publikâcija ir veidota ar Eiropas Ekonomikas zonas finanðu instrumenta un Latvijas valsts finansiâlu atbalstu.
Par publikâcijas saturu atbild Rîgas Latvieðu biedrîba

 




      Atpakaï